Журавлина звичайна (Oxycoccus palustrіs Pers.)
Журавлина — дуже цінна харчова рослина. Плоди її містять багато вітамінів, їх їдять свіжими, а також готують з них варення, соки, сиропи, екстракти тощо. Ягоди мають велике лікувальне значення.
На лісових сфагнових болотах ростуть вічнозелені сланкі кущики Журавлини, які восени вкриті яскраво-червоними соковитими плодами. Це журавлина - наш "північний виноград", "ягода здоров'я", скарбниця поживних та лікувальних речовин.
Журавлина має тонкі темно-бурі пагони з черговими довгастими листками, шкірястими, зверху блискучими, темно-зеленими, з загорнутим краєм, зісподу вкритими восковим нальотом. Квітки маленькі, рожеві, розміщені по одній - чотири на кінцях пагонів. Світлолюбна рослина, 15—60 см заввишки, цвіте у травні - червні, запилюється комахами. Плоди — ягоди, які достигають у вересні.
Збирають журавлину від перших заморозків і до утворення снігового покриву. Масовий збір ягід журавлини та зменшення їх природних запасів внаслідок осушення боліт вимагають раціонального використання та охорони цієї рослини.
Просмотренные товары
Журавлина ягода
Журавлина звичайна (Oxycoccus palustrіs Pers.)Журавлина — дуже цінна харчова рослина. Плоди її містя..
320.00 грн.